Anna Maria Taigi a avut o viață spectaculoasă. S-a născut la Siena la 29 mai 1769, iar la vârsta de 6 ani s-a mutat la Roma împreună cu părinții ei. După ce a terminat școala, și-a ajutat părinții până și-a găsit alesul. S-a căsătorit cu Dominic Taigi, un tânăr cu un caracter destul de complicat. Nu a ținut cont de nimic și a făcut pasul cel mare alături de el. Au fost împreună timp de 49 de ani, iar relația lor conjugală a fost caracterizată de cele mai înalte principii creștine.
Anna Maria Taigi a devenit mamă a șapte copii, dintre care trei au murit în copilărie. Doi băieți și două fete au crescut și i-au rămas alături la bine și la greu. Le-a oferit o educație creștină și i-a învățat să-l iubească pe Dumnezeu. Obișnuia să ia parte zilnic la Sfânta Liturghie și era membră activă a Ordinului al Treilea al Preasfintei Treimi. Era foarte bună cu cei săraci și îi plăcea să împartă tot ce are cu nevoiașii.
Odată cu trecerea timpului, Anna Maria s-a transformat din casnică în sfântă. A intrat în Ordinul al Treilea al Preasfintei Treimi la 26 decembrie 1808 și se spune că Dumnezeu ar fi înzestrat-o cu diverse daruri extraordinare. Cel mai special a fost apariția unui glob luminos precum un soare în miniatură, în care timp de 47 de ani ar fi putut să vadă evenimentele prezente și viitoare oriunde în lume, precum și dacă o persoană era în viață sau nu.
CITEȘTE ȘI: CUM AU APĂRUT ACESTE TINERE DIN GRAJDURI LA MOAŞTELE SFINTEI PARASCHEVA. OAMENII S-AU CRUCIT CÂND AU VĂZUT
Anna Maria Taigi s-a stins din viață pe 9 iunie 1837. A fost o mamă obișnuită și o gospodină desăvârșită, iar cu trecerea timpului a devenit o sfântă pentru că influența în bine societatea în care trăia, îi ajuta pe oamenii sărmani și nevoiași. Biserica a declarat-o „Fericită” în 1920. În anul 1868 a avut loc un eveniment bizar.
Sicriul în care se afla a fost deschis, iar mare le-a fost mirarea tuturor când au văzut că trupul ei neînsuflețit era intact. Hainele se deterioraseră, bineînțeles, însă trupul nu suferise nicio schimbare. A fost denumită „sfânta care doarme”, asta pentru că se crede că este într-un somn profund. Papa Benedict al XV-lea a declarat-o protectoare a familiilor și a mamelor în 1920. Chiar și-n zilele noastre, rămășițele ei se află în Capela Madonei din Bazilica San Crisogono din Roma, Italia.